Zilver vs Platina

Een van de belangrijkste voordelen van zilveren sieraden is dat het een kneedbaar metaal  is en kan gemakkelijk gesneden worden .

In vergelijking met zilver , de platina is vrij zuiver metal  en kan gebruikt worden voor een langere tijdsduur. Als platina is een dichte en zware metal , het is duur in tegenstelling tot zilver. Het wordt vooral voor trouwringen en verlovingsringen gebruikt , maar het is niet aanbevolen voor sieraden zoals oorbellen , armbanden , hangers en colliers .

Bij zilver heb je het risico voor oxidatie die vaak leidt tot zwart worden van zilver. Er kunnen ook meer krassen erop komen in vergelijking met platina . Echter , platina sieraden zijn goed bestand tegen corrosie en oxidatie.

Zilver kan gemakkelijk gebroken worden door slijtage. Bij platina bestaat zoiets niet. Platina is zacht in vergelijking met zilver en kan de ruwheid van het dagelijks gebruik doorstaan ​​. Zilveren sieraden zijn goedkoper en daarom hebben grote  populariteit gekregen.

De vraag voor beide metalen neemt elke dag toe. Uiteindelijk is het aan de koper en de smaak van de koper om te beslissen wat hij wilt hebben.