Waarom platina

Vele van onze klanten kennen het verschil niet tussen gouden juwelen en platina juwelen.  Gouden juwelen zijn wat zachter in vergelijking met platina. Ze kunnen wat vervormen inde loop van tijd. Echter door zijn plastic eigenschappen kunnen deze flexibel vormen nemen en ook makkelijk gerepareerd worden.  Platina is een heel sterke metal en de kans dat deze wordt beschadigd is heel klein. Indien dit het geval is, kan deze heel moeilijk gerepareerd worden door zijn brosse eigenschap.

Het is belangrijk dat je beseft dat na een tijdje zal je juweel in contact komen met allerlei schaden en belastingen. Hierdoor kan een juweel vervormen of zijn glans verliezen. Bij wit gouden juwelen loop je de risico om kleur verlies te hebben. Deze worden met rhodium bekleedt. Na twee jaar zal deze zeer waarschijnlijk zijn glans en kleur verliezen waardoor je terug naar een juwelier moet gaan voor rhodium bekleding. Bij een platina juweel zal je deze probleem niet hebben.

Platina is duurzamer dan wit gouden materialen. Deze is ook krasbesteding. Vele mensen kunnen allergisch worden bij het dragen van juwelen. Bij platina zal je deze risico niet hebben. Het is allergie vrije metalen.